UNIVELKA.NET

YÖN PIKKUTUNNIT HYÖTYKÄYTTÖÖN

Käytä internet-aikasi hyödyllisesti

Tarpeellisen tiedon poimiminen kaiken helposti pureskeltavan roskan seasta voi olla työlästä, mutta vaivaa kannattaa nähdä, sillä elämä on liian lyhyt pelkkien kissavideoiden katselemiseen. Monilla on tapana käyttää aikaansa internetin päämäärättömään selaamiseen. Tämä on joissain tilanteissa rentouttavaa, mutta suurimmaksi osaksi ajan täydellistä tuhlausta. Yksi tunti päivässä tekee vuodessa 365 tuntia, mikä vastaa 45 työpäivää (olettaen, että työaika on 8 tuntia) tai 13 op (opintopiste) opintoja yliopistossa. Kahdeksan tunnin päivittäinen nettimaratoni vastaa vuodessa 108 op:tä. Tällä työmäärällä ehtisi suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon alle kolmessa vuodessa.

Maisteriksi opiskeleminen huvikseen omalla ajallaan kuulostaa toki sosiaalisesti rajoittuneelta, mutta jos aikaa joka tapauksessa kuluu yksin neljän seinän sisällä, niin onhan se järkevämpää käyttää jonkun hyödyllisen asian oppimiseen itsensä passivoimisen sijaan. (Jos oikeasti käytät 8 tuntia päivässä internetin selaamiseen, niin kannattaa ehkä harkita jonkun harrastuksen aloittamista. Mielellään sellaisen, jossa näkee muita ihmisiä.)

Univelka.net on kokoelma ilmaisia tai osittain ilmaisia oppimateriaaleja eri tieteenaloilta. Sivuston tekijä on hieman alle kolmekymppinen entinen ikiopiskelija, jota on kroonisesta luentosalikarsastuksesta huolimatta vienyt eteenpäin aito uteliaisuus ympäröivää maailmaa ja sen ilmiöitä kohtaan. Internet on pullollaan informaatiota, joka on kaikkien saatavilla ilmaiseksi tai osittain ilmaiseksi, mutta ilmaisen materiaalin ongelmana on vaihteleva ja usein kyseenalainen laatu. Tiedonjanoiset nuoret (ja vanhemmat) etsijät joutuvat tekemään jatkuvasti työtä seuloakseen helmet kaiken roskan seasta. Univelka.net sisältää yhden tällaisen seulonnan tulokset.

KOMMENTIT

Keskusteluun osallistuminen ei vaadi rekisteröitymistä. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.
HTML Comment Box latautuu...