UNIVELKA.NET

YÖN PIKKUTUNNIT HYÖTYKÄYTTÖÖN

Audio- ja videoluennot

Luennot eroavat muusta audio- ja videomateriaalista siinä, että ne on suunniteltu aiheen opettaminen silmällä pitäen. Niissä on tarkempaa tietoa kuin kansantajuisissa esityksissä, mutta niitä on helpompi seurata kuin asiantuntijoille tarkoitettuja esityksiä. Monet virtuaalikurssit ovat kallitta, mutta laadukkaita ilmaisiakin on olemassa.

Yleiset

NimiKuvaus
MIT Open CoursewareMassachusetts Institute of Technologyn avoin kurssitarjonta. Sisältää satoja kursseja tekniikan, luonnontieteen ja biotieteiden alalta, joista suuri osa luennoista on ladattavana ilmaiseksi joko audio- tai videomuodossa.

Biogerontologia

NimiKuvaus
SENS Video LecturesSENS Research Foundation on säätiö, jonka tavoitteena on vanhuuden sairauksien ehkäiseminen ja hoitaminen. Säätiön tuottama kymmenenosainen videoluentosarja käy läpi vanhenemisen biologian keskeiset osa-alueet sekä esittää strategian niiden korjaamiseksi.

Podcastit

Peruskunnon ylläpitämisen ja monien elintasosairauksien riskin laskemisen kannalta olisi tärkeää liikkua viikon aikana sen verran, että kestävyysliikuntaa tulisi kohtuukuormituksella vähintään 150 minuuttia tai raskaalla kuormituksella vähintään 75 minuuttia ja lihasvoimaharjoittelua vähintään 2 kertaa 20 minuuttia. Liikkumiseen käytetyn ajan voi käyttää myös oppimisen kannalta hyödyksi kuuntelemalla suorituksen aikana jotain informatiivista podcastia. Tämä toimii myös toiseen suuntaan: Jos liikkuminen tuntuu tylsältä, voi hauskan podcastin kuuntelemisesta löytää siihen uutta motivaatiota.

Kriittinen ajattelu

NimiKuvaus
The Skeptics Guide to the UniverseEri tieteenalojen uusimpien ja huikeimpie saavutuksien sekä pseudotieteellisten villityksien kriittistä tarkastelua. Uusi jakso ilmestyy viikoittain ja yksi jakso kestää vähän yli tunnin.
SkeptoidKukin jakso keskittyy yhden myytin tai urbaanin legendan kriittiseen tarkasteluun. Uusi jakso ilmestyy viikoittain ja kestää keskimäärin 10 - 20 minuuttia.
Cognitive DissonanceViimeaikaisten (erityisesti uskontoon ja pseudotieteisiin liittyvien) uutisten läpikäyntiä mustan huumorin ja poliittisen epäkorrektiuden keinoin. Uusi jakso ilmestyy noin 6 kertaa kuukaudessa ja yksi jakso kestää vähän yli tunnin.

Tiede

NimiKuvaus
Nature PodcastNature on yksi luetuimmista tiedelehdistä. Vaikka lehti ei kuulu avoimen saatavuuden julkaisuihin, tuottaa se viimeisimmistä julkaisuistaan kaikille ilmaista viikottaista podcastia.
Cell PodcastCell on yksi luetuimmista solubiologiaan keskittyvistä tiedelehdistä. Vaikka lehti ei kuulu avoimen saatavuuden julkaisuihin, tuottaa se viimeisimmistä julkaisuistaan kaikille ilmaista kuukausittaista podcastia.

Biogerontologia

NimiKuvaus
The Metuselah 300 PodcastMetuselah Foundationin tavoitteena on pitkän ja terveen elämän ylläpitämiseen tarvittavien bioteknologioiden kehittäminen ja rahoittaminen. Podcast esittelee järjestön toimintaa sekä mainittuja teknologioita.

 

KOMMENTIT

Keskusteluun osallistuminen ei vaadi rekisteröitymistä. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.
HTML Comment Box latautuu...